29. mai 2024

Mitt første, men brutale møte med SRK og med et eksklusivt menighetssyn, og historier fra noen som selv har opplevd å ble ekskludert

Det er nå over 45 år siden jeg opplevde det som jeg her kort skal fortelle om, men mitt første møte med SRK (gammellæstadianerne) gjorde et så sterkt inntrykk på meg, at jeg ikke tror at jeg noen gang skal klare å glemme det.

Året etter at jeg fikk nåde til å bli en kristen og et Guds barn (i 1972) flyttet jeg til Karleby Finland sommeren 1973 for å arbeide der. Jeg bodde da hos familien  Ethel og Kristian Olaussen. Dagen før min første arbeidsdag, kjørte jeg til et lite sted i Österbotn som heter Evijärvi. Det var møte i kirka der, og siden jeg hadde godt med tid og hadde lyst til det, gikk jeg inn og hørte på Guds Ord som ble forkynt der. Forkynnelsen var kjent fra barne- og ungdomsårene, og fant gjenklang i mitt hjerte. Selv om ingen sa noe, skjønte jeg fort at jeg deltok på et læstadiansk møte.

Innhold:

Les videre på side 2!

Eneste SRK-kristne i Alta

2 tanker om “Mitt første, men brutale møte med SRK og med et eksklusivt menighetssyn, og historier fra noen som selv har opplevd å ble ekskludert

  1. Hei!
    Jeg har alltid hørt at de på 1950-tallet tilhørte SRK. Dette er også i overensstemmelse med hva Jouko Talonen skriver om dem. Han sier at de ikke etter 1955 mer hadde kontakt med SRK. Jeg kjenner mange av dem personlig, og disse er meget fine kristne mennesker.

  2. Veldig interessant å lese om dette. Ved du for øvrig om Laestadianska missionsförbundet er en gruppe som har sprunget ut av SRK eller LFF?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *