4. desember 2023

Mitt første, men brutale møte med SRK og med et eksklusivt menighetssyn, og historier fra noen som selv har opplevd å ble ekskludert

SRK er den desidert største og mektigste innom kirkelige menighetene i Finland

Gammellæstadianerne SRK er meget stor gruppe, med ca. 90 000 medlemmer. De er den største av alle læstadianske grener, men også størst av alle finske innom- kirkelige vekkelser. Men berettiger det til at de har rett til å tenke at det er bare de som er den rette Guds sanne menighet som man kan bli frelst ved, og at den Hellige Ånd bare finnes og virker gjennom deres forkynnelse?  Nei, absolutt ikke.

Jeg håper inderlig at denne min sanne historie for SRK’s del hører med til en tilbakelagt historie og til deres tidligere og forlatte praksis som de hadde på 1960 – 1970-tallet, med deres mye omtalte forhørsmøter (hoitokokoukset) og brutale ekskluderinger av egne forsamlingsmedlemmer. Slikt finnes det mange eksempler på, og noen av de som har blitt ekskludert, har også jeg lært å kjenne. Hver og en av dem har hatt sine egne spesiell opplevelse som de har kunnet fortelle om, og om hvordan de blev ekskludert fra SRK-menigheten.

Les videre på side 8!

En hel familie ble ekskludert – sett med en ung tenåringsjentes øyne…

2 tanker om “Mitt første, men brutale møte med SRK og med et eksklusivt menighetssyn, og historier fra noen som selv har opplevd å ble ekskludert

  1. Hei!
    Jeg har alltid hørt at de på 1950-tallet tilhørte SRK. Dette er også i overensstemmelse med hva Jouko Talonen skriver om dem. Han sier at de ikke etter 1955 mer hadde kontakt med SRK. Jeg kjenner mange av dem personlig, og disse er meget fine kristne mennesker.

  2. Veldig interessant å lese om dette. Ved du for øvrig om Laestadianska missionsförbundet er en gruppe som har sprunget ut av SRK eller LFF?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *