29. mai 2024

Planlegging av ombygging av dash-panelet i vår Nord West 740

Det er nå 14 år siden jeg kjøpte vår Nord West 740. Mye er gjort med båten siden den tid, men det var jo også planen da jeg kjøpte båten. Grunnen til at jeg valgte å kjøpe båten, var først og fremst siden den er godt kjent for en stødig og sjødyktig båt. Og etter alle disse 14 år med bruk i all slags vær, hovedsakelig innaskjærs, men også lange strekninger utaskjærs langs norskekysten fra Frøya til Bodø, men også en del på Loppa og utenpå Breivikfjorden og i Sørøysundet. Så langt er jeg meget fornøyd med sjøegenskapene, på tross av at det er en forholdsvis liten båt.

Den andre grunnen til at jeg valgte nettopp denne båten, var at den hadde en Yanmar dieselmotor som kun hadde gått 650 timer. Motoren har egentlig fungert feilfritt, bortsett fra at turboen kilte seg i 2017. Egentlig var det min feil, siden jeg kjørte den alt for mye på så lave turtall at turboen ikke koplet inn. Det som jeg ikke tenkte på, var å kjøre motoren på høye turtall en kortere stund, slik at turboen skulle få blåst seg ren. Dette førte til at jeg måtte kjøpe ny turbo. Mens jeg ventet på den, demonterte og renset jeg, intercoleren eller luftkjøleren og oljekjøleren. Dessuten byttet jeg et par dysespisser og fikk trykkprøvd alle fire.

De som ennå gjenstår, er å bygge om dashbordet, det har jeg ønsket å gjøre i mange år. For bedre å kunne bestemme meg for hva jeg skal gjøre og hvordan, har jeg lastet inn noen bilder som viser hvordan det er i dag – eller rettere sagt hvordan båten var da den i 1985 var ny. Slik jeg vurderer det, er det nok denne delen av båten som virker mest “gammeldags”, og som jeg er minst fornøyd med.  

Selvsagt er jeg takknemlig for gode tips, det ville jeg vært glad for!

 

   
 
 
 
 
 
   
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *