29. mai 2024

Bygging av nytt, funksjonelt, defrosteranlegg i Nord West 740

For alle som bruker båten året rundt, også på vintertid, er et godt og effektivt defrosteranlegg som blåser varm luft mot alle frontrutene viktig for å holde rutene dugg- og isfrie. Dessverre ber dette et problem som de fleste båteiere sliter med, og som de derfor prøver å kompensere for på ulike måter. Slik har det vært i alle våre båter, og også i vår Nord West 740. Ofte monterer man ekstra varmluftsvifte som blåser mot rutene, eller så drar man en ekstra varmlufts-slange fra båtens defrosteranlegg for å eliminere dugg- og problemet med nedisede ruter . Jeg har uten hell prøvd begge disse alternativene uten å lykkes. så derfor bestemte jeg meg for å bygge om båten litt for å lage et  en egen varmluftkanal med fem rektangulære reguler- og stengbare dyser som fordeler  oppvarmet luft fra Ebersprächer 4 kW via en 75 mm varmluftsslange til defrosteranlegget. 

 Noen bilder som viser før og etter ombyggingen

Slik bildene ovenfor viser, hadde  ikke båten noen form for defroster for vinduene i midten og til babord. Det samme gjaldt for 1/3 av frontruten på styrbord side. Dette forårsaket som oftest dugging av rutene vintertid, noe som gjorde det vanskelig å se klart. Bygging av en ny og funksjonell defroster var derfor høyst nødvendig. 


Noen bilder fra prosessen med å bygge ny defroster

DCIM100GOPROGOPR3182.JPG
DCIM100GOPROGOPR3185.JPG

DCIM100GOPROGOPR3263.JPG
DCIM100GOPROGOPR3279.JPG
 
   

Første gang jeg var i båten for å lage mal til defrosteranlegget, var 25. april, og 7. mai var arbeidet fullført. Samme dag gikk jeg i gang med å rehabilitere dashbordet. Det arbeidet ble jeg ferdig med i går, 11. mai 2024. Og nå gjenstår det bare rydding, støvsuging og vasking. Da er båten på nytt klar for bruk. 

 


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *