29. mai 2024

Nord West 740: Ombygging av dashbordet våren 2024

Da jeg i 2010 kjøpte vår Nord West 740 var det tre grunner til valg av nettopp denne båten. Det første var båtens gode rykte når det gjelder sjøegenskaper. Jeg kjøpte båten fra Frøya, lengst ute måt det helt åpne storhavet, uten særlig menge øyer og holmer som beskyttet for havet og bølgene. I samme båthavn fantes det dessuten mange andre Nord West 740 og dessuten bare båter som har godt rykte på seg for å ha gode og trygge sjøegenskaper. Og i så måte har ikke båten skuffet meg. Hittil har jeg ikke opplevd noen skremmende situasjoner eller noe som har satt situasjonen for fører eller passasjerer i fare.
Den andre grunnen til at jeg valgte nettopp denne båten, var at den hadde den Yanmar motor med kun 650 driftstimer. Vel kunne motoren vært noe større enn på 85 HK, helst 96 HK eller noe mer, men det får jeg leve med. Jeg marsjer fint på 10 knop, og det er egentlig grei fart så lenge man ikke dra på langtur. 


Den tredje grunnen til at jeg valgte denne båten, var at den hadde potensiale for ulike pensjonist-prosjekter som ikke koster alt for mye. Med bakgrunn som håndverker og som lærer innen bl.a. Tekniske byggfag med 10 ulike håndverks-yrker, var jeg vant med mange prosjekter og at noe skjedde. Selv om ikke økonomien alltid var så god, måtte vi prøve å få til så mye som mulig av det vi disponerte. Og slike erfaringer og lærdommer er det også viktig å ta med seg inn i pensjonistlivet med begrenset inntekt sammenlignet med å være i fullt arbeid. Derfor må man gjøre mest mulig selv og gjøre gunstige innkjøp, og skaffe litt om gangen.

Våren 2024 har jeg hatt to båtprosjekter. Det første var å planlegge, lage og montere et komplett og funksjonelt defrosteranlegg som blåser oppvarmet luft mot alle tre frontrutene. Det siste som gjenstår er å lakkere teaken og å montere de fem  utblåsningsventilene. Sluttresultatet ble jeg meget godt fornøyd med, selv om ikke slippinga og lakkeringa ennå er utført.


Ny defrosterkasse med fen rektangulære utblåsningsdyser på plass

 


Dashbordet sli det ble laget da båten var ny i 1985

Legg merke til det firkantede hullet i forkant på høyre side av PC-bordet. Der var det plassert et askebeger, noe som neppe finnes i dagens båter. Fra den vertikale sorte flaten og mot babord – altså på 2 1/3 av frontrutene fantes det ingen defroster som blåste varm luft. Dermed var det nesten umulig å klare å holde frontrutene dugg- og isfrie.


Noen bilder av dashbordet etter rehabiliteringen

   

     

Som bildene viser, er det fortsatt en del som gjenstår etter rehabiliteringen av dashbordet. Men det meste av det blir nok ikke gjort før tidligst høsten 2024. Siden jeg ikke er båtbygger, må jeg først bruke båten slik den nå er, og la ting modnes før jeg går videre. Dessuten er teak-lageret tomt, men fylles forhåpentligvis opp i løpet av sommeren og neste høst.

 


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *