12. april 2024

Avtalt båttest av norske AL320 mot finske Terhi Absia 405 måtte utsettes til sommeren 2020

Tilbake til: «Feriestedet vårt i Eugmo i Finland»

Planlagt ny testtur med barnebarna sommeren 2019 – denne gang ikke på Loppa-havet, men i Larsmo skjærgård i Finland. Men til barnebarnas store skuffelse: Hekken på AL320 hadde fått sprikker, og måtte derfor “på slippen” for fiksing.

Når barnebarna våre er på ferie med sine familier på feriestedet vårt et par uker hver sommer, er det båtturer i Larsmos megevakre skjærgård som er høydepunktet for ferien, i alle fall for noen av dem. Sist sommer skulle vi sjøsette begge båtene, og guttenes drøm var å kappkjøre for å se hvilke båt som gikk fortest. Første testtur ble utført allerede i mai, og da var det Daniel som dro båten med vår firehjuls gressklipper.

 

Slik dere ser, gikk denne testturen helt perfekt. Men den dagen vi skulle sjøsette fartøyet, oppdaget vi at det nå var to synlige sprekker på begge sider av aluminiumsplata som motoren er festet til.

Her ser vi begge testbåtene oppstilt på parkeringsplassen for siste kontrollsjekk, like før testkjøringa skulle være. Det var under denne sjekken at sprekkene i hekken på AL320 ble konstatert å være store til at testen kunne utføres.

 

Så dermed måtte barnebarna våre reise hjem til Alta sommeren 2019, uten å få ha fått utført båttesten slik de hadde planlagt.

Så dermed må testen utsettes til neste sommer, noe vi alle ser fram til med store forventninger. Det gleder vi oss alle til! 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *