29. mai 2024

Dyrets makt

Andre sider med samme tema:

Kilde:  Elämä uskossa, av Uuras Saarnivaara
Oversatt  fra finsk av Henry Baardsen

Det er to hovedgrupper av profetier  som handler om Bibelens siste tid og oppfyllelsen av dem i vår tid, nemlig politiske og kirkelige profetier.  Profetien i Daniels 7. kapittel og profetiene i Åpenbaringsbokens 13. og 17. kapittel hører sammen. De taler om en ugudelig stormakt som skal fremtre i den siste tid, om dyrets makt.

Dan 7:7-26:
Dyret og dets makt som skildres her, skulle ha 10 horn (riker), øyne og  en munn som taler spottende. Det så større ut enn alle de andre dyrene. Ett av hornene (rikene) førte krig mot de hellige , og så ut til å overvinne dem.

Etter dette skulle  det komme en annerledes stormakt, “et skarlagenrødt dyr” (Åp 17:3), som skulle tale spottende mot Gud. Det skulle ha ti “horn”, eller 10 riker/konger som skulle gi det sin makt, og sammen skulle de føre krig mot de hellige og gjøre ende på dem. Og det skulle tale mot den Høyeste og tenke på å forandre tider og lov.

Åp. 13:1-8 og 17:1-17
Disse profetier er knyttet til siste del av Daniels 7. kapittel , som er behandlet ovenfor. Dyret som skal stige opp av (folke)havet, betyr en stormakt, med de som følger og støtter den.  Hornene og hodene er riker, som er underlagt hoved makthaveren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *