29. mai 2024

Giant Explore E+ 3 GTS, Thule EasyFold XT2, GPS-sporing, ABUS-fold med alarm og komplett 12 V ladepakke med 230 V uttak for minst to fulladninger

For snart et år siden kjøpte jeg meg en helt ny elsykkel, for første gang i livet. Valget falt på Giant Explore E+ 3 GTS, siden de hadde den inne på Intersport her i Alta, og jeg fikk en god pris.

Sykkelen er helt topp på alle måter, bortsett fra batterikapasiteten, særlig på vinteren. En elsykkel gir en fantastisk frihet. Bratte bakker og lange turer er ingen problem lenger. Og så kan man selv velge hvor mye hjelp man vil ha, og hvor mye trening man ønsker. Ønsker man god trening, er det bare å slå av motoren, så da er den mye tyngre å sykle med enn en vanlig sykkel. Eller så er det bare å sykle i brattere terreng og lengere turer enn man ellers skulle ha gjort. Og det siste er ofte mitt valg! For å ha den friheten uten å måtte lade, kjøpte jeg meg et ekstra batteri, og da dobles strekningen jeg kan sykle.  Og ikke det skulle rekke, laget jeg et komplett mobilt ladesystem jeg kan ha med meg på dagsturer.

   

Ved hjelp ev omformeren, kan jeg lade sykkelen med 230 V, og dermed kan jeg bruke standard batterilader. Ladepakken har stor kapasitet, slik at full opplading av to tomme batterier er helt problemfritt uten å lade batteriene. Når jeg er på lengre sykkelturer og har sykkelen med på mitt Thule sykkelstativ, kan jeg sykle så langt det første batteriet rekker, sette batteriet på ladning mens jeg kjører videre til neste designasjon, og la batteriet bli fulladet mens jeg sykler videre på neste delstrekning.  Når bilmotoren er i gang, får de to 85 A batteriene ladning fra bilens dynamo, men denne delen av prosjektet er fortsatt ikke ferdig.

Sykkelstativet jeg har, er et sammenleggbart Thule EasyFold XT2, som er noe av det beste og tryggeste på markedet. Når man slår det sammen, er det lett å løfte inn i bilens koffert når man er på sykkeltur for å hindre at noen stjeler det. Helt genialt!Det er bra å kunne låse inn det sammenleggbare Thule EasyFold XT2, siden det koster 8000-9000 Kr. Men ennå verre er det om tyvene skulle stikke av med den verdifulle Giant Explore E+ 3 GTS elsykkelen. Det skulle bety et betydelig økonomisk tap. Av den grunn gikk jeg til anskaffelse av et FG-godkjent sykkellås og GPS-sporing. Dessuten registrerte jeg sykkelen i et godkjent sykkelregister. Hvis sykkelen skulle bli stjålet, forsikringen er betalt og det er minst 20 % batterikapasitet på GPS-sporingsenheten, vil sykkellåset først avgi en kontinuerlig alarm på 110 dB, og jeg vil bli varslet via appen BikeFinder. På appen vil jeg kunne se hvor sykkelen befinner seg. Via den samme appen vil jeg da kunne tyveri. Forsikringsselskapet – i mitt tilfelle Tryg Forsikring – og politiet vil da overta søket av sykkelen. Dersom de finner den, og den er skadet, blir sykkelen reparert på forsikringsselskapets regning. Om sykkelen ikke blir funnet, vil jeg vederlagsfritt, uten egenandel og uten å tape bonus, få en helt ny samme eller tilsvarende sykkel. Vel koster dette noen kroner for året, men jeg synes det er vel plasserte penger. Forutsetningen for å få dekket dette, er at sykkelen er læst med et FG-godkjent lås, og at det er minst 20 % strøm på GPS-sporingsenheten. Dette gir en rimelig god trygghet, slik at man våger å sette fra seg sykkelen uten å risikere et stort økonomisk tap. Der meg øker dette sykkelgleden! Dersom en tyv begynner å fingere med ABUS-Fold låset, eller prøver å åpne det, kommer det først en alarm. Fortsetter aktiviteten over 5 sek., starter en intens lyd fra alarmen på 110 dB, og den får man ikke stanset før man åpner låset med originalnøkkelen.

Noen flotte sykkelturer i Alta-regioner

Tekst kommer…

Tekst kommer…

Tekst kommer…

 

Tekst kommer…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *