18. juli 2024

På tur opp til Lauvtjern (en vakker innsjø)

En vakker og solfylt septemberdag var Paula, Ada, Edvind, Gun og jeg ute på tur ute i skog og mark i Hokksund. Spesielt fra stedet hvor de bodde, i Harakollsvingen, er flere stier som man kan gå, for der er det et flott turterreng med mange turløyper. Men for alle som ønsker seg på tur i dette turområdet, er det en stor fordel å ha alminnelig god grunntrening. Men har man ikke det, er det ingen grunn til å fortvile. For det går ikke mange ukene før formen er på topp, og i alle fall legg og lårmusklene. For bratt er det å gå opp, og litt bratt er det å komme ned, i alle fall om man ikke følger de oppmerkede løypene.

Nedenfor kan man se noen bilder som jeg har tatt oppe ved vakre Lauvtjern som ligger ovenfor Harakollåsen i Hokksund.

Man kan ikke nekte for at det er veldig vakkert der oppe, selv om hjertet slår litt fortere og pusten blir litt hurtigere. Og selv om man også kan bli litt svett, dersom man er utrent. Men, som hjertelegen sa til oss som var på hjerterehabilitering i Skibotn, da vi trente intervalltrening nesten som profesjonelle: “Slikt må til for å styrke hjertemuskelaturen: Pulsen på godt over hundre, hjertet må mange så hardt at man kjenner det og man skal helst svette så man merker det”. Men nå, etter å ha vært så godt som hver dag på spasertur, enten 100 meter vertikal stigning opp til vakre Lauvtjern eller ned til Hokksund og opp igjen i samme fart, så gir det tilnærmet så god hjertetrening som på et en måneds rehabiliteringsopphold i Skibotn. Slik kjennes det i alle fall for oss!

 

Ovenfor ser vi Paula, Ada og Edvind. Selv om disse bilder er tatt i slutten av september, var det skikkelig sommertemperatur. Og barna ville vasse litt i vannet, men syntes ikke vannet var kaldt.

Her prøver barna fiskelykken. Siden de kun hadde trekjepper uten fiskekrok og makk, kunne de heller ikke få fisk. Men de håpet i alle fall på det, og det var stor glede bare i det.

 

Stort sett rundt hele Lauvtjern er det bygger mange hytter. De fleste ser ut til å være “av eldre årsklasse”, men det er trolig vis lokale reguleringsbestemmelser som setter begrensninger for størrelse og fasadeendringer. Men i alle fall: Vakkert er det, og hyttefolket ser ut til å trives og at de også bruker hyttene sine.

    

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *