29. mai 2024

Ny flott båtkalesje til vår Nord West 740

Da har vi fått montert ny båtkalesje i vå gamle, ærverdige, Nord West 740. De aller færreste ville nok ha satset såpass mye penger på en 1985 båt, siden man aldri vil få tilbake investeringen ved et eventuelt salg. Da ville de heller satset på en nyere og mer hurtiggående båt. Men siden en ny båt på størrelse med vår med alt utstyret vi har koster over 1 mill., blir det nok bare med tanken for de fleste av de som tenker slik. Jeg snakket for et par dager siden til en som har anskaffet en ny, hurtiggående 7-metring. Totalvekten på en slik er mer enn 1000 kg mindre enn vår. Vår har kjøl, men det har ikke hans. Dermed er vår mye stødigere i urolig sjø, uten at noen trenger å føle at det er utrygt. Dermed er han mye mer væravhengig enn det jeg er. Og betydelig billigere å eie, å forsikre og å bruke. Så ordtaket “gammel og god, slik skal vi ha…”, det er i alle fall mitt motto. Men det betinger selvsagt at men vedlikeholder, og at alt fungerer til enhver tid.

Her kan dere se noen bilder etter monteringa i går kveld. Takket være vår meget dyktige sønn Rune, ble monteringsarbeidet utført med aller største nøyaktighet. Og sluttresultatet er det absolutt ikke noe å klage på, det ble tilnærmet 100 %. Kalesjen ble levert av Alf Hansen AS, Trondheim. Dessverre var kalesjen konstruert til en noe spesiell hekk, så noe tilpasning må det gjøres for at alt skal bli helt so bestilt, men det regner jeg med at Alf Hansen tar ansvaret for og fikser det. Det  er jo tross an kalesje til  Kr. 33 200,-.

Totalt sett er jeg strålende fornøyd med å ha gått til anskaffelse av ny båtkalesje. Det er ikke tvil om at det kommer til å øke båtgleden, særlig på kjølige vår og høstkvelder. Da er det bare å åpne varmeuttaket bak fra Ebersprächer D4, så blir det fort godt og lunt under kalesjen. Ha en flott båtsesong!

     

  
  
    

 

 

 

 

 

Noen flere bilder av båten

 

    

 

 

  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *