19. juni 2024

Se hva du gjør! Du trør rett på en huggorm!

Vi har hatt anledning til å besøke Paula, Gustav, Ada og Edvind noen ganger her i Hokksund. Spesielt her oppe hvor de bor, er det et flott turterreng med mange turløyper. For oss som er ukjente for hva man kan støte på under en spasertur, kan man noen ganger få en skrekkopplevelse, slik det skjedde med Gun og meg for noen dager siden. Vi spaserte på en tursti rundt en innsjø som heter Lauvtjern,  et vakkert vann som for oss kan påminne om noen av de mange vakre innsjøene i Larsmo. Jeg gikk ved siden av Gun, og ante fred og ingen fare. Plutselig roper Gun så høyt hun klarte: “Se, du trår på en orm!

Og før jeg rakk å reagere, hadde jeg allerede tråkket på en stor og lang orm. Men siden jeg gikk med god hastighet, flyttet jeg foten fort framover for å ta et nytt skritt. Og da kommenterte hun dette og sa: “Du tråkket jo på ormen! Men da jeg snudde meg for å se etter den, hadde den rukket å forsvinne inn i skogen. Og så sier hun: “Det var jo nøyaktig likedan orm som Paula og Edvin så noen dager tidligere, men da på et annet sted langs samme vei. Og da di sjekket på nettet hvilken orm det var, fant de ut at det var en ordentlig huggorm. Og lik så den ut:

Nøyaktig slik orm tråkket jeg på, uten selv å legge merke til den. Men jeg har et troverdig øyenvitne so med selvsyn så hele hendelsen, så derfor tviler ikke på at det Gun fortalte meg, stemmer med virkeligheten. Slik går vi i farer hvor vi enn går, som visdomsordet sier. Og godt er det tross alt at vi verken ser, hører eller vet alt! Da har vi det sikkert best. Heldigvis hadde jeg kraftige skinnsko på meg, i tilfelle den hadde snudd seg og gått til angrep. Men redd ble jeg ikke!

Men heller ikke barnebarnet vårt Edvind ble redd. For sammen med sin manna tok de ormen til nærmere studie, slik man delvis kan se og høre på “hoggorm-videoen” ovenfor. Men selv om jeg ikke ble redd, skulle jeg ikke så gjerne ville lagt meg å sove fritt ute i naturen, bare i en sovepose. Men er man kjent med at det kan lure slike farer, er forsiktige og tar sine forholdsregler, skal det nok gå bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *