19. juni 2024

På sjøen med barnebarnet og båtkompisen Joel på 3 år

Joel, 2 år og 10 måneder

På denne videoen er Joel bare 2 år og 10 måneder. Han ville så gjerne at vi to skulle dra ut på båttur, men denne gangen ble det bare “øvelseskjøring” i Alta Båthavn. Det var nok artig for han, men han ble allikevel ikke fornøyd med det. Derfor ba Joel om at vi to skulle på båttur, så det kunne jeg jo ikke nekte, selv om det var i midten av desember med mørketid og vinter. Og trivdes, det gjorde han virkelig. Og det gav mersmak for barnebarnet vårt!

For han hadde regnet med at vi denne gangen skulle dra på sjøen “på ordentlig”, så derfor ber han om at vi snart må gjøre det. Og det måtte jeg selvsagt love, som den båtglade farfar som jeg er. Og båtturer har det etter hvert blitt mange av, til stor glede for oss begge to. Både hjemme i Alta, og på feriestedet vårt i Larsmo i Finland.

 

Joel, nesten 3 år og allerede båtvant

      

Her gjør Joel seg klar for å dra på båttur. Disse bildene er fra 25. juni 2014. Det var ennå 3 uker til han skulle fylle 3 år. Så Joel har vært tidlig alene med farfar på båtturer, også før dette. Både med vår Nord West 740 og med “ungdomsbåten” vår, AL320.

 

Her er Joel på båtførerkurs. Denne gangen skal han lære å styre båten. Og det er jo veldig viktig! Slettes ikke verst av en liten gutt på knappe tre år. For som ordtaket sier: “Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli”.

Og at Joel har gledet seg når han skulle få bli med alene med farfar på båttur, det ser man tydelig på det glade smilet.

 

  

Her sitter Joel ute og nyter det siste av denne “korte båtturen”, på vei inn til hjemmehavna vår, Alta Båthavn. 

 

Takk for en hyggelig båttur, farfar! tenker Joel. Han har ennå ikke fylt tre år, men er allere en ganske habil sjømann.

 

Joel på ny båttur i førjulstida 2014, 3 år og 5 måneder

Her har Joel allerede blitt en stor gutt på neste 3,5 år. Sommersesongen 2014 er allerede over for lenge siden. Høststormene har rast fra seg, og det har allerede vært  mørketid en god stund. Det er nå tre uker siden solen takket farvel for seg for i år, og skjulte seg bak horisonten for to måneder. Men hva gjør vel det når vi har det lyst og varmt inne i båten, selv om det er ca. 10 kuldegrader ute. Det er ikke noe som kan dempe Joels båtglede, det er det sikkert ikke noen som tviler på, etter å ha sett og hørt Joel synge om hvilke trygghet det er – slik han synger så glad: “Når han (Jesus) styrer båten, så går det så bra, på veien til himmelens land!”. Det er dette som kalles for “barnetro”.

Denne gangen ble det bare en forholdsvis kort førjulstur på oss to – kun tur-retur Alta Båthavn til båthavna i Urnesbukta. På videoen ovenfor er vi utenfor Amtmannsnes. Selv om det allerede er 12. desember og skikkelig mørkt ute, er det utrolig vakkert når hus- og gatelysene lyser opp bebyggelsen.

Men det er også trygt og godt å starte på hjemveien når man har både kartplotter og radar, sli vi har i vår Nord West 740. Det er på slike kalde vinterdager men vet å sette pris på Ebersprächer D4 båtvarmeren og det øvrige utstyret vi mer ettermontert. Da føler men seg virkelig privilegert”

 

Farfar sammen med Joel på mørkekjøringskurs utenfor Amtmannsnes i Alta  12.12.2014

Klokka er bare 12.42, med det er forholdsvis mørkt allerede. Men hva gjør vel det når vi koser oss på sjøen, og har det riktig trivelig sammen. Selv om Joel her er bare 3 år og 5 måneder, har han allerede lært seg mye om sjølivet og å være på tur på alle årstider, og under absolutt alle sjø- og værforhold. Det er ikke noe som gjør han utrygg, selv om det iblant storner og regner friskt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *