29. mai 2024

Omvendelse. Sønnen som var tapt, men ble funnet og som ble et Guds barn. Del 7.

Tekst: Luk 15:18

  • ”Jeg vil stå opp og gå til min far, og jeg vil si til ham: Far, jeg har syndet mot himmelen og mot deg. Jeg vil si til ham: La meg få være som en av leiefolkene dine”.

Forklaring:

 Glødet av det lille håp som han hadde om å bli benådet, kommer han på en god tanke. Bokstavelig talt ligger han der i grisebingen blant urene dyr i sine skitne filler. Arbeidet som borgeren i landet satte ham til, var det aller simpleste som en jøde kunne tenke seg. Jødene skulle nemlig holde svinene for urene dyr. Kjøttet av disse dyrene skulle de ikke ete, og de fikk ikke røre ved deres døde kropper, de skulle være urene for dem (3Mos 11:7-8). Og nå ligger han der, uren innvendig på grunn av sine synder, men også uren på grunn av nærkontakt med de urene dyrene. Men tross det sier han: “Jeg vil stå opp…”

Les videre på side 2!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *