29. mai 2024

Nord West 740: Montering av to AIMAR-svingere og en struktursvinger

Ekkolodd-svingerne fra Aimar

Slik bildene nedenfor viser, her jeg fått montert inn 2 stk. Aimar-svingere for å kunne utnytte Simrad NSS Evo2 i ekkoloddmodus.

     

Den største er en Aimar B175 CHIRP som er en dypvannssvinger, og den andre en Aimar B75 CHIRP som er beregnet for grunnere vann. Begge to er kvalitetssvingere, men koster også noe mer enn de billigste. Det er Rep & Vedlikehold i Alta som monterte svingerne, og samtidig byttet de også skroggjennomføringene som er under vannlinjen.

 

     

På det første bildet ser man alle tre svingerne ferdig montert, sett utenfra. På det andre bildet vises Aimar B175 svingeren, men her sett fra innsiden av båten.


 

   

De to bildene ovenfor viser den minste av Aimar svingerne, en B75, og den andre er en spesiell struktursvinger ser ut når de er montert, begge sett innenfra. 

Bildene viser alle tre svingerne som er montert, sett utenfra. Den øverste er en Aimar B75, den i midten er en Aimar B175, og den nederste er en spesiell struktursvinger som er beregnet sammen med Simrad NSS Evo 2. 


Struktursvingeren

Simrad NSS Evo 2 kan brukes i en spesiell modus sammen med en struktursvinger. Man ser da et klart bilde av hele dybdestrukturen i vannet under båten på begge sider når man kjører eller står i ro, og denne funger ned til en dybde på 90 meter.

 

  

På bildene nedenfor ser man hvordan de konstruerte svingerfestet. Dette ble helt vellykket, og selv om jeg mange ganger har tørrfelt båten for bytte av sinker og bunnsmøring, går det het fint med svingeren.

     

Legg også merket til hvordan gjennomgangen for svingerkabelen er gjennomført. Perfekt utført, enkelt og funksjonelt. Det er helt klart at Rep & Vedlikehold er proffer når det gjelder båt.

 

 


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *