12. juli 2024

Vår Nord West 740 – en av Norges best utstyrte

Det er nå 11 år siden jeg hentet hjem vår Nord West 740 fra Frøya ytterst ved havet, like utenfor Hitra. Da jeg kjøpte båten, så jeg straks for meg hva jeg håpet å få gjort med den. Allerede da var båten en 26 år gammel skute. Men etter en prøvetur ut på storhavet, lag jeg straks merke til at det var et meget stødig og sjødyktig skrog som jeg umiddelbart følte meg trygg i. Dette var i 2011. Yanmar-motoren var da 11 år gammel, og hadde ikke mer enn 600 timer på timetellere. Så disse to ting som jeg her har nevnt, var helt avgjørende for at jeg valgte å kjøpe båten.

Før dette hadde jeg bygd opp en Kälmar 620 helt fra tomt skrog av, grunnrenovert en 24 fots Kjøpstadsjark, konstruert, sveiset og polert komplett syrefast rekkverk til Kälmar 620 og Enes 25, og totalinnredet de to sistnevnte med  teak fra Baltic i Bosund. Så helt uerfaren med båter var jeg nok ikke. Da jeg kjøpte min Nord West 740, var jeg fullt klar over at det ville gå med rimelig mange arbeidstimer. Men hva gjorde vel det om jeg bare fikk være frisk, jeg skulle jo bli pensjonist etter noen år.  Og da er det viktig å ha noe kreativt og meningsfullt å bruke tiden på, siden lediggang som kjent er roten til alt ondt.

Her er en oversikt over det meste jeg har gjort med båten i tiden 2011-2022:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *