15. juni 2024

Jesu gjenkomst nærmer seg. Er du rede til å møte ham?

Jesus Kristi kommer snart tilbake. Er du en av de som venter på hans komme, er du likegyldig til saken eller frykter du den dagen?      

Oversikt over bibelsteder som taler om Jesu gjenkomst:

 

Da Jesus fortalte sine disipler at han skulle forlate dem for å fare opp til Faderen, fylte uro og bekymringer deres hjerte. De hadde fulgt ham i ca. 3,5 år, og hadde blitt tett knyttet til ham.

Selv om de ennå ikke helt hadde skjønt hovedhensikten med hvorfor Jesus egentlig måtte dø og senere måtte forlate dem ved sin himmelfart, var det både trygt og godt å være i  hans nære vennskapskrets og under hans omsorg for dem. For Jesus hadde virkelig omsorg for hele deres person, både for deres åndelige vel og ved for tid og for evighet, for deres sjel inkl. deres psykiske helse, men også for deres legeme når det gjaldt timelig velsignelse og fysiske helse. Men nå nærmet tiden seg da disse gode vennene skulle måtte skilles, så derfor fylte sorg og uro deres hjerter.

Men Jesus trøster dem og sier:

  • “La ikke deres hjerte forferdes! Tro på Gud, og tro på meg! I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, da hadde jeg sagt dere det. For jeg går bort for å gjøre i stand et sted for dere. Og når jeg er gått bort og har gjort i stand et sted for dere, kommer jeg igjen og skal ta dere til meg, for at også dere skal være der jeg er, Joh 14:1-3.

Hvordan forholder vi oss til budskapet om Jesu gjenkomst? Er det noe som vi helst ikke vil tenke på eller snakke om? Årsaken til at Jesus stadig påminte om sin gjenkomst, var at de skulle våke og være rede når han kommer tilbake. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *