15. juni 2024

Husmøte i Masi 4. februar. Vinterstevne 2020

Tirsdag 4.2.2020 hadde jeg anledning å delta i et husmøte i Masi i forbindelse med Norges Samemisjons vinterstevne. Dette møtet var det første av tilsammen 50 møter, både i privathjem og i kirker og i kapell. Denne gangen hadde det møtt opp 10-11 av bygdas mennesker for å være samlet omkring Guds Ord.

Møteleder var Klemet Hætta, som også tolket talen til samisk. Gud var med og velsignet vårt samvær, og vår bønn er at han ennå nærmere skal forklare sitt ord på våre hjerter, oss til veiledning og oppbyggelse, og Guds hellige navn til lov, pris og ære. 


Tekst: 2 Kor 5:14-21.

Tema: Sendebudet i Kristi sted formaner tilhørerne til å la seg forlike/forsone med Gud.

Lytt til tale over 2Kor 5:14-22 (49 min).

Tolk til samisk og møteleder var Klemet Hætta, Masi

Her er noen av de som deltok på møtet. På midten sitter kvinnen som husmøtet var hos.


Han som sitter i sofaen er gift med kvinnen i midten på bildet ovenfor. Sist høst fylte han 90 år, men er fortsatt høyst oppegående. Da eldretreffet i vår menighet fra Alta sommeren 2019 arrangerte tur til Kautokeino, var både dette paret og mange av de andre som deltok på møtet denne gangen med oss i bussen på turen dit. De fleste av disse kristne menneskene er kjente for meg helt fra Kåre Suhrs tid, når jeg mange ganger har reist dit for å holde møter i Masi.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *