18. juli 2024

Husmøte i Lahpaluopal 5.2.2020: “Herrens velsignelse”

Onsdag 5.2.2020 holdt vi husmøte i et kristent hjem i Lahpaluopal. Tradisjonen med kristne husmøter er en gammel og fin skikk, der man kommer sammen om Guds Ord som består av felles bønn, kristen forkynnelse, samtaler og velkjente salmer og sanger.

Det er Norges Samemisjon som står bak disse møtene, og i løpet av Vinterstevnet arrangerer de ikke mindre enn 50 forskjellige møter, hovedsakelig i private hjem, men også i kirker og kapell. Denne gangen var det til sammen 10 personer som kom for å høre Guds Ord, og det var tydelig at de satte stor pris på å få møtes i det kristne fellesskapet og å få bli oppbygget av Ordet. Etter møtet fikk vi servert god og velsmakende kveldsmat, og det virket ikke som noen hadde det travelt med å dra hjem. Når man kommer sammen slik under små forhold, kommer man mye nærmere hverandre enn når man møtes i en stor menighet, så derfor er slike møter noe man minnes lenge og med stor takknemlighet.

Møtet begynte kl. 18, men klokka var bare noen få minutter på 24 før jeg var hjemme. 


  
Her er noen av forsamlingsgjestene samlet til salmesang.


Møtesleder Klemet Hætta holder bønn.


Tekst: 4 Mod 6:22-27: “Herrens velsignelse” (35min.)

  • “Og Herren talte til Moses og sa: Tal til Aron og hans sønner og si: Slik skal dere si når dere velsigner Israels barn: Herren velsigne deg og bevare deg! Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig! Herren løfte sitt åsyn på deg og gi deg fred! Slik skal de legge mitt navn på Israels barn, og så vil jeg velsigne dem”.
Lytt til tale over temaet “Herrens velsignelse” fra 4Mos 6:22-27 (35 min.)


Ellen Marie Vars tolket til samisk.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *