29. mai 2024

Guds mann, profeten Enok, et endetidstegn

Bibelen inneholder utrolig mange verdifulle, men skjulte skatter, som man nødvendigvis ikke oppdager ved første øyekast eller ved overfladisk lesning. Av den grunn blir det ofte oppmuntret til å lese Guds Ord i bønn, og å be om at den Hellige Ånd skal få vise oss disse dyrebare og verdifulle perlene, og forklare Ordet og gjøre det levende på våre hjerter.

I Heb 11 finner vi mange slike skatter – bibelske personer – som ofte blir kalt troshelter. Mest kjent av dem er kanskje Abel som ved tro bar fram et ofret som behaget Gud. Dette førte til at hans bror Kain begynte å misunne og hate han, og til sist slo ham i hjel. En annen av trosheltene var Guds mann Noah som Gud frelste fra den dødelige vannflommen gjennom arken. Dessuten kjenner vi godt til patriarkene Abraham, Isak og Jakob. Alle disse hadde en sterk tro på Gud, og levde i nært samfunn med ham. På tross av det, leser vi:

  • “Og enda alle disse fikk vitnesbyrd for sin tro, oppnådde de ikke det som var lovt. For Gud hadde på forhånd utsett noe bedre for oss, for at de ikke skulle nå fullendelsen uten oss, Heb 11:39-40. 

Da disse trosheltene døde, ble deres legemer begravet, samtidig som sjelen flyttet hjem til Gud hvor de venter på dagen for de dødes oppstandelse. Først på oppstandelsens morgen – på den siste dag –  skal deres ånd, sjel og nye oppstandelseslegeme forenes (Dan 12:2; .) . Dette kaller Jesus for livets oppstandelse, i motsetning til dommens oppstandelse (Joh 5:28-29) for de som ikke tror på Jesus. Dette skal skje først på den siste dag, slik Jesus – den aller mest pålitelige endetidskjenneren –  selv sier (Joh 6:39; 40; 44; 54).


 

… fortsetter…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *