29. mai 2024

Anskaffelse av GoPro Hero 12 kamera

Å være pensjonist, betyr absolutt ikke at livet trenger å være kjedelig om man har brukbar helse og grei økonomi. Det er nå godt og vel seks år siden jeg sluttet på jobb, men jeg har hittil nesten ikke hatt noen dager uten noe aktivt å holde på med. Sommermånedene tilbringer vi på feriestedet vårt i Eugmo i Finland, og der her jeg mer enn nok å sysle med. Tomta er på ca. 3 mål, og alt skal klippes og holdes i orden, i tillegg til fiksing på huset og de andre bygningene. Like i nærheten ligger Larsmo vakre skjærgård, så en del båtliv blir det selvsagt hvert år. Og dessuten sykling, som også er en av mine store hobbyer, også de 8-10 ukene når vi ferierer i Finland.

Allerede for ca. 30 år siden var jeg interessert i litt filming og filmredigering. Mitt Sony-kamera var stort og dyrt, og for å kunne redigere, trengtes det en egen kostbar kraftig stasjonær redigerings PC. Fortsatt her jeg dem begge intakt, men ikke i bruk.

Men for en uke siden kom jeg over et godt kjøp på et GoPro Hero 12 actionkamera som jeg fikk 20 % rabatt på. Et slikt kamera har jeg drømt om i mange år. Ofte når jeg er på sykkeltur, kommer jeg over vakre fotomotiv, og da blir det tatt bilder av vår vakre natur. Særlig nå når høstfargene er som vakrest, liker jeg å ta vare på minnene. Men å stanse med sykkelen for å ta bilder et iblant tungvint, så derfor har jeg lenge drømt om et actionkamera. Og særlig gjelder det når jeg er alene på sjøen og fisken biter eller det dukker opp vakre motiv, samtidig som sjøen er urolig, har det vist seg at å ta bilder og å filme med mobiltelefonen, blir krevende. Og som oftest forsvinner fotomotivene før jeg har nådd å “forevige” dem. Så her skal nok GoPro Hero 12 actionkameraet gjøre en betydelig forskjell, tror jeg. Men det er likesom ikke bare å kjøpe et kamera, så er men i gang. For innstillingsmulighetene er svært mange, og de må læres. Og selv om helt enkel redigering kan gjøres på telefonen, er  det flere muligheter via PC’en, og da må også det læres.

I dag testet jeg kamerat hjemme hos oss, og da ble resultatet sli videoen nedenfor viser, men oppløsninga er alt for stor, så derfor er filminga så treg:

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *