29. mai 2024

Prøvefilming fra Alta båthavn – en liten rundtur før mørket setter inn

Tirsdag 17.10.2023 var det helt nydelig høstvær her i Alta. Solen skinte stort sett fra en skyfri himmel, og havet på Altafjorden lå helt speilblank. Siden det kun er en god måned til solen går ned under horisonten og ikke kommer tilbake før om litt over to måneder, dro jeg til Alta båthavn for å filme litt i håp om å få vise fram hvor fin båthavn vi har. Selv har jeg hatt båtplass der fra litt etter år 2000. Min først båt som jeg hadde der, var en finsk Källmar 620 som jeg total-innredet f.o.m. 1995 med teak fra Baltic Yatch i Finland. De fem første årene hadde jeg båten i Urnesbukta på Amtmannsnes i Alta. Men før det hadde jeg en Køpstad 23 fots tresjark. Min neste båt var e Enes 25, og etter det hadde jeg sammen med vår sønn Rune en Viksund 800.

I 2011 kjøpte jeg med en Nord West 740 som jeg har gleden av å vise fram på videoen nedenfor. Selv om båten er en 1985-modell, er den særlig velholdt og sjeldent godt utstyrt. Dette er faktisk den båten jeg har hatt mest glede av og som jeg er mest fornøyd med. Selvsagt har jeg lagt ned mange arbeidstimer for å få den i den stand den er, men også det har vært meningsfulle timer som har gitt meg mye. Som pensjonist er det jo viktig å ha noe meningsfylt og kreativt å holde på med, også det gir mening med livet. Båten er fullt ut vinterisolert, og med Ebersprächer 4 kW er vinter og kulde ingen utfordring. Båten går ikke fortere enn ca. i 10 knop, men det rekker for meg inne på Altafjorden.

Videoen fra Alta båthavn og fra vår Nord West 740 kan du se nedenfor.

 


 

En kommentar til “Prøvefilming fra Alta båthavn – en liten rundtur før mørket setter inn

  1. For en nydelig dag det var. Så klart og friskt. Håper det er like fint når jeg kommer til Alta. Er gjerne med ut på havet! Håper du tar kontakt på mail!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *