12. april 2024

Andakt: “Hvetekornets lov”, Joh 12:20-28

Hør og les Herrens ord!
Hør og les Herrens ord!
Andakt: "Hvetekornets lov", Joh 12:20-28
Loading
/

Jesu stedfortredende død på korset kalles iblant for hvetekornets lov. Når våre første foreldre, Adam og Eva, falt i synd, kom synden inn i verden. Og dermed kom døden, som ingen av oss kan unngå. Apostelen Paulus uttrykker seg slik om hvem som alene kan frelse oss fra døden:

“For ettersom døden kom ved et menneske, så er også de dødes oppstandelse kommet ved et menneske. For likesom alle dør i Adam, slik skal også alle bli gjort levende i Kristus”, 1Kor 15:21-22.

På Golgata vant Jesus en evig seier over djevelen, synden og døden for enhver som tar imot gledesbudskapet om frelse og evig liv ved Frelseren Jesus Kristus. Slik hvetekornet må legges i jorden og dø for at ny hvete skal kunne vokse opp, slik måtte også Jesus lide og dø for våre syndere skyld, sone vår synd innfor Faderen og skaffe oss en evig rettferdighet, som duger innfor Gud. Og på grunn av den enes død, har tusener og atter tusener blitt frelst, og får dermed leve, selv om de også har måtte dø en naturlig liv, slik Jesus sier:

“Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør. Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø”, Joh 11:25-26.

Bibeltekst:

“Blant dem som pleide å dra opp for å tilbe under høytiden, var det noen grekere. Disse kom da til Filip, som var fra Betsaida i Galilea, og ba ham og sa: Herre, vi vil gjerne se Jesus. Filip kommer og sier det til Andreas. Andreas og Filip går og sier det til Jesus. Men Jesus svarer dem og sier: Timen er kommet da Menneskesønnen skal bli herliggjort! Sannelig, sannelig sier jeg dere: Hvis ikke hvetekornet faller i jorden og dør, blir det bare det ene kornet. Men hvis det dør, bærer det mye frukt. Den som elsker sitt liv, skal miste det. Men den som hater sitt liv i denne verden, skal bevare det til evig liv. Den som vil tjene meg, han må følge meg. Der jeg er, der skal også min tjener være. Om noen tjener meg, ham skal Faderen ære. Nå er min sjel forferdet! Og hva skal jeg si? Far, frels meg fra denne time! Men nei, derfor er jeg jo kommet til denne time. Far, herliggjør ditt navn! Da kom det en røst fra himmelen: Jeg har herliggjort det, og jeg skal igjen herliggjøre det!”,  Joh 12:20-28.

Hør andakten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *