12. april 2024

Westin Escape cam – anskaffelse av undervannskamera

Våren er en flott tid som mange av oss ser fram mot, og det er merkbart at den nærmer seg med stormskritt. Sola har allerede kommet ganske høyt på himmelen, og om noen dager er dagen like lang som natten. Og etter det blir det bare lysere og lysere halt fram til Sangthans.  I det siste har vi her vi bor hatt varmegrader en ganske lang periode, og da føltes det som om våren allerede varslet sin ankomst. 

Mens jeg har ventet på at torsken skal sige inn i Altafjorden og begynne å ta på juksa, har tiden gått til viktige forberedelser i den forbindelse. Sløyekaret er på i båten, det samme med fiskekaret. Begge har avstengning, og utløp ut gjennom skroget slik at man enkelt kan spyle ut fiskeblod. Forleden dag var jeg på sjøen for å prøve juksamaskinen, en DNG 6000i. Alt fungerte som det skal, men fisk ble det mindre av, faktisk bare en hyse. Ekkolodet viste bra med fisk utenfor holmene, men fisken stod helt nede ved bunnen og var absolutt  ikke bitevillig. 

Som ivrig båtmann og med litt fisker-gener som jeg har – med far fra Klubben i Kvalsund og med erfaring som fisker i sin ungdom – “drar” det ofte til båten og mot sjøen, faktisk hele året. Det kan ikke fornektes. Selv om det ikke alltid blir sjøtur, er det ofte noe smått som skal fikses. Selvsagt er ikke alt så nødvendig, men det er det vel ikke for noen hobbyer. Og slik alle fritidsinteresser og hobbyer koster, så koster det også litt å ha båt. Og ikke minst koster det å skaffe alt utstyret som jeg etter hvert har anskaffet. I løpet av de 13 årene jeg har hatt vår Nord West, har jeg montert hydraulisk styring, autopilot, baugpropell, en brukt radar, VHF, Ebersprächer 4KW og gått til innkjøp av ny gummibåt. For to år siden slipte jeg ned og malte alt over vannlinjen, og sist sommer ble det ny kalesje som ble investert. Dessuten ble teakdørken slipt ned og påført ny lakk, Xtreme Coat i 1 mm tykkelse. 

fortsetter…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *