15. juni 2024

Gressklipperen vår, en Husqvarna R175 AWD

Tilbake til: «Feriestedet vårt i Eugmo i Finland»

Når man har en stor plen som skal klippes, går det relativt mye tid hver uke til å klippe plenen. I ca. 30 år brukte vi en helt vanlig maskindrevet gressklipper ved sommerstedet vårt i Larsmo til dette, men begynte etter hvert å planlegg kjøp av en større gressklipper som man kunne sitte på og kjøre.

Denne prektige kombimaskinen Husqvarna R175 AWD ble mitt valg, og det har jeg aldri angret på.

Jeg fulgte med i Keltainen Pörssi og på nettet for å finne en grei, brukt klipper til akseptabel, helt til jeg kom over den som etter hvert ble vår klipper. Den ble egentlig både større og finere enn jeg hadde våget å håpe på, men prisen var helt grei.

Tidligere eier måtte bare skaffe seg penger, for han hadde blitt tilbudt å kjøpe en større motorsykkel, og det tilbudet kunne han ikke la gå fra seg. Så dermed ble gressklipperen vår. Det ble en Husqvarna R175 AWD, en klipper med firehjulstrekk, med 17 HK motor og klippebredde på 103 cm.

Slik så klipperen – eller egentlig kombimaskinen ut i 2013 – da den ennå befant seg i Kälviä hjemme hos han som jeg kjøpte den av. Han hadde da brukt den maks i 12 timer, påstod han, og solgte den til sterkt redusert pris.

Vi brukte Husqvarna R175 AWD til å trekke begge båtene til parkeringsplassen. Med sine 17 HK og hydrostatisk gir har den krefter i massevis. Men når man skal rygge en så lang henger med den, må man være veldig oppmerksom så ikke noe galt skjer.

Her ser vi gressoppsamleren i bruk. Legg merke til hvordan den fungerer ved oppsamling av gress. Sjåføren er proff når det gjelder lastebiler, med det ser også ut for at takler Husqvarna R174 AWD med største selvsikkerhet. Denne videoen er spilt inn før vi lagde ny plen og før vi plantet bærbuskene.

Det skjer hele tiden noe på hytta vår når det er sommer. Her er det Daniel som kjører, mens Rune passer på at alt skjer trygt og sikkert.

Her rygger Rune biltilhengeren på plass med R175.

Gressklipperen hentes til tømmeplassen.

 

Nå er det tid for å tømme gressoppsamleren.

Her ser vi at Husqvarna R175 AWD ikke bare kan brukes som en ren gressklipper, men også egner seg godt til andre små kjøreoppdrag, slik som i dette tilfelle. Og det setter barnebarna pris på slik som Daniel gjør her. Den kan til og med brukes til båttransport. 

Barnebarna stortrives når de får sitte på når vi klipper gress. Og de vil så gjerne at de få dra på tur og sitte i hengeren når vi kjører. 

  

Når Husqvarna R175 gressklipper er ferdig med sitt arbeid etter en lang og krevende dag, kjøres den i sin egen “stall” for å samle krefter til neste dag. Den er egentlig utrolig takknemlig, og trives utrolig godt når den bare får gjøre nytte for seg. Det eneste som den krever, er litt bensin i ny og ne, iblant må batteriet få litt oppladning og oljeskift når det er påkrevet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *