29. mai 2024

Nytt uthus på feriestedet vårt på Kärlekavägen 15

Tilbake til: «Feriestedet vårt i Eugmo i Finland»

På bildet ovenfor ser vi tilleggstomta som vi var så heldige å få kjøpe av våre supre naboer Jenny og Magnus.

Selv om den ikke er større enn ca. 800 m2, så var den dog mye større enn hustomta vår. Ifølge kommunen, var den på ca. 480 m2, og dermed den minste tomta i hele Larsmo kommune. Dersom man studerer bildet nøye, vil man kunne se at det allerede er gravet ut massene under uthuset, og disse ble byttet ut med gode dreneringsmasser.

En annen av våre meget gode naboer – bonden Roy – pløyde opp hele tomta, harvet den og sådde den med plenfrø senere samme høst. Det er ingen ting som tyrer på at Roy fortsatt ikke har glemt det som er noe av viktigste for bønder, nemlig å kunne bearbeide jorda slik at det skal vokse godt.

 

Under byggegropa som er 40 cm. dyp, la vi kraftig fiberduk, og på den la vi 10 cm markisolering, før vi fylte over med gode dreneringsmasser. Fra bunnen av byggegropa og langs kantene la vi 100 mm drensrør, slik at vann som blir liggende i byggegropa, kan bli transportert bort til en åpen grøft et stykke unna, slik at man unngår at telehiv som skal kunne gjøre at uthuset hever og senker seg. 

På dette bildet kan man se den komplette hyttepakka som har blitt transportert til tomta. Pris: 1800 Euro, ferdig levert.

Det ble støpt 16 pilarer som hytta ble plassert på. I tilfelle grunnen kommer til å bevege seg, så det enkelt å justere gulvbjelkene som hytta ligger på – opp eller ned. Det er nå seks år siden hytta ble satt opp, og inntil nå har den stått helt stabilt. Det tyder på at Torbjørn som har satt opp hytta, har gjort en fagmessig jobb.

Uthuset brukes primært som redskaps- og utstyrsbod, samt til sykler og diverse. Dessuten er det montert to stk. fem hyllers reoler, så dette øker jo lagringsarealet betraktelig. Men slik man kan se, har dessuten Husqvarna R175R også sin faste plass der inne, spesielt på vinteren. Der slapper den godt av, og venter på neste arbeidssesong når den på nytt skal få gjøre nytte for seg.

 

Her er uthuset vårt ferdig malt i samme farger som huset og badstubygningen. Dessuten er det samme tak på alle tre bygningene.

 

Slik ser det ut når alle tre bygningene er på samme bilde. Nå er plenen vår utvidet, og hekken og prydbuskene er plantet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *