29. mai 2024

Nådegaven “barmhjertighet” – del 1

 

Når vi tenker på nådegavene og når vi hører talt om dem, er det faktisk de aller fleste som utelater den nådegaven som kanskje er den aller viktigste. Den er omtalt i Rom 12:8, en av de tre stedene i NT hvor nådegavene er omtalt. Der sies det om nådegaven barmhjertighet: “Den som øver barmhjertighet, må gjøre det med glede”.

I Sal 40:9 sier Jesus gjennom profeten Davids munn: Å gjøre din vilje, min Gud, er min lyst, og din lov er i mitt hjerte”. Guds selvvitnespyrd i GT at han er en nådig og barmhjertig God. Og Paulus kaller han “barmhjertighetens Far”. Ut fra Jesu liv og hans møte med mennesker, er det tydelig at hans lyst var å utøve barmhjertighet mot de han møtte. Jo mer noen var oversett av andre, og dess mindre de viste dem omsorg og kjærlighet, dess mer elsket Jesus dem. Og slik er Jesus fortsatt! Ingen har levd for syndig til at Jesus ikke vil være venn med dem, og ingen har mislyktes så mye i livet til at ikke Jesus elsker og vil tilgi. Lær av meg!, sier Jesus til oss som er kristne i dag. Dessuten sier Jesus: “Når da jeg, som er Herre og Mester, har vasket deres føtter, så skylder også dere å vaske hverandres føtter, Joh 13:14.

Barmhjertighetens nådegave er det nok dessverre ikke så mange som strever etter eller ber om å bli utrustet med. Men om vi vil etterfølge vår Herre og Mester og hans eksempel, samt å følge i hans fotspor, bør nok også vi be om nåde til å ta i bruk denne viktige men lite ansette nådegaven til nytte, glede og trøst for vår neste, slik at det skulle kunne bli til styrke og oppmuntring for de aller minste av Jesu søstre og brødre.


Alta 25.10.2023

Henry Baardsen


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *