18. juli 2024

Andakt: Jesus vil ikke støte noen bort

Tekst: Alle dem som Faderen gir meg, kommer til meg, og den som kommer til meg, skal jeg aldri støte ut, Joh 6:37.

Å bli et Guds barn, er ikke noe som vi selv kan bestemme oss for. For det er i aller høyeste grad snakk om en åndelig fødsel, noe vi ikke selv kan bidra til. Uttrykket “Guds barn” gir til kjenne at det er Gud selv som er den rette Far til alle sine barn (Ef 3:15). Og denne åndelige fødsel er virkelig et stort under. For apostelen Paulus var dette helt klart. Han sier bl.a i Fil 1:6: “Og jeg er fullt viss på dette at han som begynte en god gjerning i dere, vil fullføre den inntil Jesu Kristi dag”. Slik tenkte også Jesus i forhold til å bli et Guds barn. Han sier: “Ingen kan komme til meg uten at Faderen som har sendt meg, drar ham“. Ifølge Jesu ord er alle troende og Guds barn en Guds gave til Jesus, for han sier: “Alle dem som Faderen gir meg…”. Altså er det Gud som gjennom sitt Ord kaller på oss syndere, som vekker syndserkjennelse og lengsel etter Gud og som virker slik til at vi begynner å “søke Herren mens han er å finne, og å kalle på ham den stund han er nær! (Jes 55:6). 

Fortsetter…

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *