Harakollsvingen 45, Hokksund er nå solgt

Vår eldste sønn Gustav, hans fru Paula og barna deres flyttet til Hokksund i Buskerud for litt over tre år siden. De har trivdes utrolig godt der. Siden det er mange som bor i nabolaget som har barn i samme alder som dem, møter de dem ofte enten på en av de fine lekeplassene, i barnehagen, på vei til eller fra skolen eller på nærbutikken. Og det er jo fine arenaer til å bli kjent med sine naboer på.

Noe av det som blir litt trist med å flytte fra Harakollen, er at de har mange gode og snille naboer, og barna har allerede fått veldig gode lekekamerater. Men siden Gustav var heldig å få seg “drømmejobben” i Helsingfors og Paula nå kommer nærmere sine egne slektninger, har de valgt å flytte. Så derfor har de siden sommeren 2019 hatt  huset sitt til salgs. Det ble solgt 11.10.2019 og overdradd til de nye eierne i slutten av november. Så da flytter familien til Helsingfors, hvor Gustav har vært i sin nye jobb på Varian siden medio juni 2019. 

For mitt vedkommende er det nå femte gangen jeg er her hos dem på Harakollen. Første gangen var under overleveringen i mai/juni 2016. Deretter var jeg der to ganger samme høst, og da hjalp jeg til med å male huset, et strøk hver gang. Året etter var Gun og jeg her sammen, og nå har vi vært her i en måned for å passe barna deres og å hjelpe litt til, siden Gustav allerede har begynt på arbeid i Helsingfors for flere måneder siden.

Nå har vi fått mye tid til å bli ennå bedre kjent med barnebarna våre. Og det har også blitt tid til litt kos og noe godt, og slikt setter jo barna pris på! 

Huset som Paula og Gustav kjøpte, var helt nytt i 2016. Jeg har selv over 10 års bakgrunn som rørlegger og har undervist i rørleggerfaget og i andre tekniske fag i 30 år. I min ungdom arbeidet jeg en tid for rørlegger Knut A. Hansen i Hokksund og for rørleggere både i Lier og i Kongsberg.

Jeg var med på overleveringen av huset og kjenner rimelig godt til hva som er standard kvalitet og hva som er meget god kvalitet. Jeg så straks at det var proffe fagfolk som bygde huset og gav også dette klart til uttrykk til byggherren, og ba ham om å videreformidle det til sine arbeidere. At dette stemmer, kan man tydelig se nå etter tre år. Det er så godt som ingen steder det har oppstått sprekker, eller andre skavanker eller skader som kan tyde på dårlig kvalitet. Og alt teknisk fungerer som det skal, både inne i huset og utvendig, også når det gjelder dreneringen av overflatevann, selv om det iblant kan komme forholdsvis mye regn. Det ser ikke ut til å være noe problem!

Alt innvendig i huset var ferdig da de overtok det, bortsett fra noe utvendig arbeid.  Plenen måtte lages, det måtte plantes hekk og andre busker, legges brostein og huset måtte males.

Noen bilder av huset til Paula og Gustav på Harakollsvingen 45

Fasader mot nord-øst

 

Fasader mot syd-øst

 

 

Fasader mot syd-vest

 

På bildet ovenfor ser man hvor kort vei det er til barnas lekeplass. På grunn av ca. 2 meters høydeforskjell, er det ikke forstyrrende selv om barna i blant kan ha en del lyd.

På lekeplassen er det bra med lekeutstyr, trampoline og stor sittebenk med bord. Det er ofte man ser flere foreldrene som sitter der og har det sosialt, samtidig som de holder øye med mens barna leker. Hekken er planter av tuja-busker. Den hindrer godt for innsyn, og beskytter godt dersom det blåser kaldt.

Dette bilde er tatt fra terrassen i 2. etasje, i retning
mot nord-øst.

Midt på plenen er det plantet et epletre som det allerede har vokset epler på

 

Huset passer gord for familier med små barn på grunn av flere gode lekeplasser, og det er barnehage i umiddelbar nærhet. Til skole og til butikk er det kun ca. 1,5 km. 

Her oppe på Harakollen bygges det noe utrolig mange nye hus, og flere av dem er forholdsvis luksuriøse hus. Det visstnok har sagt: “Harakollen er Oslos, eller kanskje Drammens Holmenkollen“. Jeg skal vise noen bilder fra et område på godt under en km. fra Harakollsvingen 45, så får bildene selv tale for seg.

 

 

Fra Harakollsvingen 45 er det bare ca. 300 m. luftlinje, og disse blokkhusene  sees godt fra stuevinduene.

 

Fra alle disse leilighetene er det mektig utsikt over Hokksund med omegn.

Harakollen idyll

Ovenfor kan vi se et nytt leilighetskompleks som de har påbegynt nå i september. Prosjektet har fått navnet Harakollen idyll. Avstanden fra Harakollen idyll til Harakollsvingen 45 er anslagsvis 500-600 meter.

Harakollen panorama

 

 

Bildene ovenfor er tatt i et område som her fått navnet Harakollen panorama. Fra Harakollsvingen 45 er det ca. 300-400 meter. Slik man kan se, er bildene tatt etter at det har blitt skrømt, så derfor er ikke bildekvaliteten den aller beste.

Ytterlig noen bilder fra umiddelbar nærområde til Harakollsvingen 45

          

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.