https://www.hbardsen.com

18. august 2022

Sitater av Luther: Stenket med Jesu dyrebare blod

Luther-sitat 8:

Kilde: Ahti-saarnoja. Hki 1845, 3.p. [Suom. ei minittu]. Tampere 1900. (SLEY). Sivut Sivut 242-249 Huonep. s. 312-317. Sivut 250-263 ja 263-277 teoksessa Kuolleitten ylösnouseminen. Apostoli Paavalin 1 Korinttolaiskirjeen 15 luvun selitys, s. 63-86, 256-282. s.

Apostelen Paulus vil nå trøste (den kristne) ved å si: Siden Gud har elsket deg mens du ennå var en synder, og siden Han ofret så mye for din del (ved at Jesus gikk i døden for å frelse deg), hvor mye mer og hvor snarere vil han ikke være til å beskytte deg fra vreden, etter at du er rettferdiggjort ved Jesu blod. Derfor får du også i fremtiden trygt og frimodig sette hele ditt håp og din frimodighet til Gud, Han som vil bevare deg fra den evige vrede, fra døden og som vil frelse deg. For Han har ikke bare overgitt seg i døden for deg, men Han vil også tjene deg med Sin Ånd og Sin seier.

Med disse ord vil apostelen klart og tydelig vise, at det er de gudfryktiges største prøvelse, når vi er redd for at Gud er vred på oss. Paulus vil trøste oss for slikt, derfor sier han: Hvis Gud har vendt sin vrede bort fra deg og benådet seg over deg for Sin egen Sønns skyld, mens du ennå var en synder, hvor mye mindre kan Han ikke bli vred på deg, etter at du er blitt renset i Hans Sønns blod.

Dette er en herlig preken til hjelp mot den skammelige vantro som på grunn av synden vil forsøke å trenge inn i våre hjerter.

Les mer på side 7!: Luther i Forklaring over den 51. salme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.